Välkomna till Förskolan Fyrensmontessori!

Vår förskola ligger på Larsbergsvägen i södra Lidingö utanför Stockholm. Det är en lägenhetsförskola. Vi har en härlig gård med en rutschkana och tre planteringslådor där barnen odlar sina egna läckerheter. Vi har även en sandlåda och en koja som barnen leker i. Förskolan startades 1993.   

På Fyren har vi fyra studiedagar per år två på hösten och två på våren. Den ordinarie personalen har sommarlov i juli och jullov mellan julafton och trettondagen. Förskolan håller också stängt under enstaka klämdagar. Vid behov kan barnomsorgsplats ordnas på en annan förskola.  

Vi har en legitimerad förskollärare, en montessoripedagog och en barnskötare. Vi har 25 barn inskrivna som är uppdelade i två grupper. Barnens ålder är 1-5 år.  

Den pedagogiska miljön

Verkstaden  
Här inbjuds barnen till kreativ och skapande verksamhet. Allt från att måla, klippa, klistra, pyssla, sy, rita och arbeta med lera.

Praktiska rumme 
Här är det fullt av övningar med det praktiska materialet. Bakning, diskning, tvätt övningar, skoputsning med mera.  

Sensoriska rummet  
I detta rum hittar vi det sinnestränande materialet; siffror, bokstäver, jordens utveckling, färger, djur, blommor, geografi med mera. Detta är även vårt samlingsrum. Här hörs oftast sagor och musik.  

Läsrummet  
Här kan man krypa upp i soffan med en bok, sätta sig och äta en frukt, lägga pussel eller spela spel.